Witajcie dziś przedstawię Wam przepis na szybki obiad dla najbardziej wymagających osobników mojego domu jest to przepis na schab w sosie pieczarkowo- borowikowym.
Składniki:
- schab na kotlety w paczkach z Biedronki 4 tacki
- cebula ok 4 dużych
- pieczarki na tacce
- kremowa zupa borowikowa z Knora- 3 szt
- śmietana 30 % z Biedronki -3 szt
- przyprawy : papryka słodka, pieprz sól,
- olej do smażenia
Przygotowanie :
Mięso opłukać, wysuszyć, natrzeć papryką, następnie zapakować do rękawa i piec w piekarniku ok 30 minut, aż zmięknie mięso.
Usmażyć cebulę, pieczarki i doprawić całość na koniec solą i pieprzem nie żałujcie tego ostatniego składnika bo pieprz pobudza trawienie.
Mięso przełożyć z rękawa do żaroodpornego naczynia, Następnie odsączyć cebulę z pieczarkami i ułożyć na wcześniej ułożonym mięsie. Zupę borowikową i śmietanę wymieszać w szejkerze. Wymieszaną miksturą wlać na mięso w naczyniu.
Zapiekać trzydzieści minut pod przykryciem 160 C z termoobiegiem.
Ostatnie 6 minut piec bez przykrycia.
Jako dodatki do mięsa na stole pojawiły się gotowane ziemniaczki i surówką z sałaty lodowej z dodatkiem śmietany i rzodkiewki.
Jako napój nigdy nie zastąpiony w mojej kuchni jest miodówka czyli woda z miodem i z dodatkiem cytryny.
Życzę Wam smacznego i czekam na Wasze spostrzeżenia co do tej potrawy? Ciekawa jestem czy Wam również smakowała tak jak moim " głodomorkom".
Welcome to today present you the recipe for a quick dinner for the most demanding individuals of my house is a recipe for pork in sauce, wild mushroom
Components:
- Pork chops in packages 4 trays
- About 4 large onions
- Mushrooms on a tray
- Creamy mushroom soup with Knora- 3 pieces
- Cream 30% with -30%
- Spices: sweet peppers, pepper salt,
- frying oil
Preparation :
Rinse the meat, dry, rub pepper, then packed into the sleeve and bake in the oven for about 30 minutes until the meat is tender.
Fry the onions, mushrooms all at the end of salt and pepper do not regret it because the last component pepper stimulates digestion.
Meat translate from the sleeve to an ovenproof dish, then drain the onions with mushrooms and place on previously laid meat. Boletus soup and sour cream mix in a shaker. Pour blended mixture of meat in the dish.
Bake for thirty minutes, covered 160 C with hot air.
The last six minutes bake uncovered.
As additives for the meat on the table there were boiled potatoes and salad of iceberg lettuce with sour cream and radishes.
As the drink never be replaced in my kitchen is water with honey and lemon added.
I wish you bon appetit and look forward to your insights about this dish? I wonder if you also tasted just like my "hungry family".