Witajcie.
Jesienna aura nie sprzyja nikomu zwłaszcza
naszym Pociechom. Odporność nasza w tym okresie jest ciągle narażana na liczne infekcje.
Dziś przedstawiam Wam mój przepis na pastę
czosnkową, która nie tylko poprawi Waszą odporność, ale będzie również
alternatywą dla wędliny.
Składniki:
- pół kostki sera żółtego twardego
- pół główki czosnku lub jak kto woli cała
- pół kostki twarogu
- majonez dwie łyżki
- sól
Przygotowanie pasty:
Ser żółty tarkujemy na małych oczkach.
Twaróg ugniatamy.
Czosnek łączymy z solą.
Wyżej wymienione składniki
przekładamy do większego naczynia i łączymy wszystko, dodając majonez.
Pastę należy jeść tylko wieczorami, aby
Wasi współpracownicy nie unikali Was jak ognia z powodu Waszego wyziewu.
Jeszcze tylko kilka słów o właściwościach
czosnku:
- działanie bakteriobójcze
- działa jak naturalny antybiotyk
- obniża ciśnienie krwi
- wpływa na poprawę układu trawiennego
- niszczy pasożyty znajdujących się w
jelitach.
Zatem jak widzicie ma bardzo
szerokie działanie. Mam nadzieję, że i Wy na kolację zaserwujecie dziś tą
właśnie pastę Swoim domownikom.
Życzę smacznego i do zobaczenia.